Nieuws Hier vindt u niuews en nieuwtjes met betrekking tot de Stichting en het Museum. Korte berichten over ontwikkelingen en activiteiten. Nieuws van voorgaande jaren kunt u terugroepen middels de tabs bovenaan deze bladzijde.
Is oud nieuws ook nog steeds nieuws ?
Stichting Historisch  Museum  Hazerswoude
Naambord bioscoop Film projector Film wordt bekeken in Eye Cees kijkt zeer geïnteresseerd
Begin vorige eeuw rezen de bioscopen in Nederland als paddestoelen uit de grond. Film kijken was iets nieuws. Leiden telde op een gegeven moment 26 bioscopen.  In 1918 startte dhr J Gaarkeuken een bioscoop in Hazerswoude. De bioscoop was gehuisvets in ... en heeft tot 19... bestaan. De projector en nog wat attributen staan inmiddels al jaren in het museum. Ook een paar films zijn er nog bij. Deze films zijn begin Maart overgebracht naar EYE film instituut in Amsterdam. Hier is de juiste apparatuur om te bekijken of er waardevol materiaal bij zit. Na een eerste inspectie bleek dat een aantal films al te ver heen waren maar er bleek ook een redelijk gave film uit 1905 bij te zitten waarmee het instituut zeer verguld was. Het materiaal is uiteindelijk afgestaan aan het instituut met de toezegging dat we tzt een DVD krijgen van de nog toonbare films.
Maart 2011
Klik op de foto voor een vergroting
Augustus 2011
Nieuwe tentoonstelling Historisch Museum Hazerswoude Op vrijdagavond 26 augustus 2011 om 19.30 u wordt de expositie geopend over de geschiedenis van de Hazerswoudse voetbalverenigingen Hazerswoudse Boys en Bernardus.Beide verenigingen bestaan inmiddels reeds meer dan 60 jaar en hebben een interessant archief van historische momenten , verzameld door  bestuur en diverse leden. Uit dit archief is door 2 werkgroepen materiaal gesorteerd voor deze tentoonstelling.Ook het Historisch Museum Hazerswoude heeft  materiaal over belangrijke gebeurtenissenvan beide verenigingen verzameld. Er zijn oude akten, tekeningen, passages uit clubbladen, maar ook  kranten artikelen en  foto’s  te zien. De expositie is tot 31 december 2011 te bezichtigen in het Historisch Museum Hazerswoude Dorpsstraat 66 Hazerswoude-dorp, iedere zaterdag van 11.00 u -17.00 u.
Beelden van de opening, oud voorzitters van deide verenigingen schieten een bal door de dichtgeplakte deuropening. Klik op de foto voor een vergroting
September 2011
Na het overlijden van Siem Cok in december 2010, is het bestuur nu weer op volle sterkte. Leon van der Werf is tot het bestuur toegetreden en heeft er in toegestemd om, op verzoek van de overgige bestuurleden en conservator het voorzitterschap op zich te nemen. Leon is geboren en getogen in Hazerswoude en heeft een warme belangstelling voor historie en “het plaatselijke”. Op bijgaande foto neemt Leon, onder toeziende goedkeuring van het bestuur en conservator,  de voorzitterhamer in ontvangst van Bram van Elswijk, de waarnemend voorzitter.